35-а річниця Чорнобильської трагедії

35-а річниця Чорнобильської трагедії

Сьогодні минає 35 річниця найбільшої в світовій історії техногенної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. Ця трагедія назавжди закарбувалася в історії не тільки нашої країни, а й усього світу. Осмислення теми Чорнобильської аварії триває до сьогодні – знято безліч фільмів, написано сотні статей, книг, художніх творів.

Студенти-історики першого курсу Ізмаїльського державного гуманітарного університету зібрались сьогодні для вшанування пам’яті жертв Чорнобильської трагедії на засіданні круглого  столу «Чорнобиль: 35 років життя після трагедії» (модератори  – к. іст. наук, ст. викл. Башли М.І. та  к. іст. наук, ст. викл. Михайлов О.І.).

Засідання відкрив старший викладач кафедри історії та методики її навчання, кандидат історичних наук Олександр Михайлов, який у вступному слові нагадав, що «з часів Чорнобильської трагедії минуло вже багато років, але її відгомін та наслідки ми відчуваємо до сих пір».

Учасниками круглого столу К. Пинзару, А. Стояновою, Ж. Кіру, Н. Султан, Н. Коробер були підготовлені цікаві повідомлення, підкріплені презентаціями.

Студентами піднімались такі значущі проблеми, як: причини Чорнобильської аварії, внесок іноземних організацій та державних суб’єктів та їх допомога у боротьбі з наслідками катастрофи ЧАЕС, доля героїв-ліквідаторів наслідків Чорнобильської аварії, цінність свідчень очевидців трагедії як вартісних історичних джерел, вітчизняна та зарубіжна точка зору про Чорнобиль сьогодні.

Учасники  заходу згадали та вшанували доземним укліном ліквідаторів, які захистили не лише Україну, а й все людство.

Вічна їм пам’ять!

Башли М.І., к. іст. н., старший викладач кафедри історії та методики її навчання

35-а річниця Чорнобильської трагедії
35-а річниця Чорнобильської трагедії
35-а річниця Чорнобильської трагедії
Поширити