Науковий здобуток із виховним потенціалом

Науковий здобуток із виховним потенціалом

Сьогодні студенти-історики І курсу змогли отримати справжній урок історії, коли вчать факти і вчинки, а додаткові педагогічні настанови видаються майже зайвими. Тема «Десантна операція Кілія-Веке: досвід тактичного успіху», що висвітлює недостатньо досліджену історію дунайських десантних операцій у червні 1941 р., була представлена на розсуд молоді доцентом кафедри історії та методики її навчання Гончаровою Н.О. Студенти з цікавістю слухали, переглядали презентацію, ставили запитання. Перебіг подій десантних операцій Кілія-Веке, Сатул-Ноу, особливості військової підготовки наших воїнів, смілива і ретельно продумана ініціатива командирів сприймались ними як взірець стійкості і героїзму.

Ця наукова розвідка вже має свій шлях. Підготовлена студенткою ІІІ курсу факультету української філології та соціальних наук Ганною Марковою під керівництвом доц. Гончарової Н.О. дана робота представляла наш університет у II турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Історія і археологія». Попереднє заочне оцінювання студентських наукових розробок та захист робіт проводились на базі ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди». На підсумковій науково-практичній конференції 14 квітня 2021 р. виступило 25 студентів з 22 закладів вищої освіти. На захисті робота Г. Маркової викликала чималий інтерес і посіла призове місце, отримавши диплом ІІІ ступеня.

Радіємо успіхам колективу кафедри, автора і наукового керівника роботи-призера. Зичимо віри у свої сили, невичерпної енергії та натхнення. Досвід переконує, історичні дослідження на малодосліджені теми безумовно актуальні для наукового поступу, але їхній потенціал у площині виховання невичерпний.

Акчебаш А.В., викладач кафедри історії та методики її навчання,
куратор академічної мобільності І курсу

Науковий здобуток із виховним потенціалом
Науковий здобуток із виховним потенціалом
Науковий здобуток із виховним потенціалом
Науковий здобуток із виховним потенціалом
Поширити