Молоді науковці ІДГУ взяли участь у VІІ Дунайських наукових читаннях

VІІ Дунайські читання

18 березня 2021 р. члени Наукового товариства молодих учених, аспірантів, студентів ІДГУ взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «VІІ Дунайські наукові читання. Локальні ідентичності українського пограниччя: практики, взаємовпливи, шляхи інтеграції».

У роботі секції «Діалог культур у повсякденних практиках мешканців українського пограниччя» взяли участь понад 15 молодих учених – викладачів і аспірантів ІДГУ, Університету «Нижній Дунай» та Кагульського державного університету «Б.П. Хашдеу».

У рамках конференції науковці представили результати власних досліджень із таких питань: суспільно-політичне життя сіл Українського Придунав’я в 1944-1948 рр.; дезертирство та боротьба з ним у роки Першої світової війни; благодійна діяльність дворян-іноземців Бессарабії у період військових конфліктів середини ХІХ – початку ХХ ст.; історія грецької Благовіщенської церкви; повсякденне життя молоді Ізмаїльської області УРСР у повоєнний період; громадська діяльність грецького дворянства Півдня України; політика русифікації радянського уряду в повоєнний період; роль албанців в етносоціальній структурі населення Південної Бессарабії в ХІХ ст.; вплив кредитно-банківської системи Бессарабії на соціальний та економічний розвиток регіону.

Під час заходу панувало відчуття неймовірної єдності учених, що дає потенціал для розробки спільних досліджень. Дякуємо учасникам конференції за плідну роботу та сподіваємося на подальшу співпрацю!

Наталя Морошан,
доцент кафедри історії та методики її навчання

VІІ Дунайські читання
VІІ Дунайські читання
VІІ Дунайські читання
Поширити