Подорож козацькими стежками

День козацтва

Козацтво справедливо вважають феноменом української історії та культури. Його унікальність полягає в тому, що саме в козаках виявляється сильний і волелюбний дух нашого народу.

14 жовтня в Україні відзначається День захисника України, День Українського козацтва та релігійне свято Покрови Пресвятої Богородиці. Таке поєднання невипадкове. Покрову Пресвятої Богородиці відзначали козаки, за що свято отримало другу назву – Козацька Покрова. Українське військо 1917–1921 років зберігало козацькі військові традиції в назвах військових частин, структурі, прапорах, одностроях тощо. 14 жовтня 1942 року вважається символічним днем утворення Української повстанської армії. Цього дня ми вшановуємо жінок та чоловіків – захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу.

Напередодні свята, 13 жовтня 2021 р., студенти ФІМ та ФУАІД Ізмаїльського державного гуманітарного університету взяли участь у лекції-вікторині «Подорож козацькими стежками», підготовленій викладачем кафедри історії та методики її навчання Альоною Акчебаш. Захід проводився в онлайн-форматі.

Пізнавальна лекція супроводжувалась демонстрацією презентації. Здобувачі мали змогу не лише переглянути змістовні слайди, але й послухати спів кобзаря, оцінити майстерність виконання справжнього гопака. Студенти активно долучились до дискусії, давали ґрунтовні відповіді на питання вікторини. В творчій взаємодії з викладачем час минув непомітно.

Цей святковий захід став нагодою поринути в захоплюючу історію українського козацтва, згадати звитягу предків, які героїчними звершеннями виборювали українську свободу. Їхній подвиг спонукає нас до відродження справжніх патріотичних цінностей, усвідомлення власної гідності і національної самоідентифікації.

Професорсько-викладацький склад кафедри історії та методики її навчання щиросердно вітає всіх, хто з честю несе високе звання Захисника України! Зичимо щастя, здоров’я, наснаги, плідної праці на благо українського народу!

викладач кафедри історії та методики її навчання

Альона Акчебаш

День козацтва
День козацтва
День козацтва
Поширити