Літня школа зі студій Голокосту в Україні

музей голокосту

5–12 липня 2021 р.

Центр перспективних досліджень Голокосту імені Джека, Джозефа і Мортона Менделів Меморіального музею Голокосту США у співпраці з Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Українським центром вивчення історії Голокосту оголошують про проведення онлайн програми для осіб, зацікавлених у дослідженні та викладанні університетських курсів з єврейської історії та студій Голокосту в Україні. 

У рамках програми обговорюватимуться різноманітні теми пов’язані з подіями Другої світової війни та історією Голокосту в Україні: колаборація, порятунок, стратегії виживання, щоденне життя євреїв в окупації, гендер, травма та її вияви у післявоєнних свідченнях, літературних творах, поезії, Голокост та геноцид ромів тощо. Щоденні сесії триватимуть не більше трьох годин, включно з перервою, і складатимуться із презентацій провідних експертів Голокосту та їх обговорення.  В рамках програми також обговорюватимуться джерела, навчальні програми, та методика викладання курсів. У зв’язку з пандемією коронавірусу цьогорічна програма проходитиме на платформі ZOOM.

До участі запрошуємо університетських викладачів (асистентів та доцентів), дослідників (аспірантів та магістрів), які працюють або навчаються в університетах України (IV рівень акредитації). До розгляду прийматимуться подання від тих, хто планує займатися науковою роботою або вже професійно досліджує єврейську історію та історію Голокосту, а також від тих, у кого відмінні наукові інтереси, але вони зацікавлені у розробці та викладанні відповідних університетських курсів. 

Літня школа зі студій Голокосту в Україні є міждисциплінарною програмою. Заявки розглядатимуться від осіб, які працюють у гуманітарних дисциплінах, таких як антропологія, археологія, історія мистецтва, географія, історія, кінознавство, юдаїка, правознавство, література, філософія, політологія, релігієзнавство, соціологія тощо.  

Прохання надсилати заявки до 31 травня на електронну адресу nlazar@ushmm.org (Наталя Лазар, програмна менеджерка Ініціативи з вивчення спільної українсько-єврейської історії та історії Голокосту в Україні). З додатковими запитаннями звертайтеся за вказаною електронною адресою. Про результати конкурсного відбору учасникам буде повідомлено до 10 червня.  

Заявка складається із таких документів:

1) СV (2 сторінки). Будь ласка, обов’язково вкажіть освіту, науковий ступінь, тему дослідження, місце роботи, перелік курсів, які викладаєте, список публікацій (за наявності). Також, включіть контакти принаймні двох колег, які за потреби можуть надати Вам рекомендації.

2) Мотиваційний лист в якому обґрунтуйте Ваші дослідницькі та викладацькі інтереси, та поясність як участь у програмі допоможе у Вашій професійній діяльності (не більше 2 сторінок).

По завершенні тижневого курсу учасники програми отримають сертифікати.

Робочими мовами школи є англійська та українська. 

Програма можлива завдяки сприянню та підтримці Меморіальної Ініціативи з вивчення українських євреїв імені Петра та Башеви Польських

Поширити

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *