Запрошуємо взяти участь у Міжнародній науковій конференції УАУІ-2024

Українська асоціація усної історії (УАУІ), яка об’єднує, представляє та підтримує наукові інтереси дослідників усної історії в Україні та за кордоном скликає першу за час повномасштабної російської війни в Україні Міжнародну наукову конференцію УАУІ-2024 — “Усна історія у воєнний час: наукове знання і відповідальність дослідника”. Конференція відбудеться 13-15 червня 2024 року на базі і за підтримки Ужгородського національного університету, обласного скансену “Закарпатський музей народної архітектури та побуту” Закарпатської обласної ради (м. Ужгород, Україна), у співпраці з Катедрою української культури та етнографії ім. Гуцуляків і Канадським інститутом українських студій Альбертського університету (м. Едмонтон, Канада) та за інформаційної підтримки Українського інституту національної пам’яті (Київ, Україна).
Мета конференції — обговорити за участі українських і зарубіжних експертів відмінності наукового стандарту усної історії від інших ініціатив, що набули популярності з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну; проаналізувати особливості документування подій в умовах війни, що триває, зокрема питання дотримання безпекових та етичних норм під час інтерв’ювання, а також особистої, юридичної та професійної відповідальності дослідників; та поширити науковий доробок української усної історії у світовій науці.
Тематичні напрями конференції:
● відповідальність дослідника в процесі підготовки, проведення, аналізу та
презентації результатів усноісторичного проєкту;
● архівування усних історій як окремий вимір безпеки та відповідальності;
● усна історія: парасольковий термін чи дисперсія напряму?
● продукування нового наукового знання за допомогою усноісторичних джерел;
● дослідник як (спів)творець усноісторичного свідчення.
Прийом заявок для участі в конференції триватиме до 15 березня 2024 року включно.
Відбір учасників відбуватиметься на конкурсній основі. Перевага надаватиметься членам Української асоціації усної історії. Проїзд по Україні, проживання та харчування забезпечуватимуться організаторами конференції. Робочі мови: українська, англійська. За результатами конференції планується публікація збірника статей у спеціальному випуску “Наукового вісника Ужгородського університету. Серія: Історія” (категорія Б). Вимоги до оформлення публікацій буде надіслано після завершення конкурсного відбору заявок — 15 квітня 2024 року.
Чекаємо на ваші заявки!
У разі виникнення запитань, звертайтеся: uoha.official@gmail.com, +380667245423

Поширити