Марафон академічної доброчесності для студентів-першокурсників

марафон

З 20 по 24 грудня 2021 р. в Ізмаїльському державному гуманітарному університеті пройшов «Марафон академічної доброчесності для студентів-першокурсників», програма якого охопила всіх учасників освітнього процесу.

У рамках марафону 20 грудня 2021 р. викладач кафедри історії та методики її навчання Альона Акчебаш провела тематичну годину «Засади академічної доброчесності» для студентів першого курсу спеціальностей 032 Історія та археологія, 014 Середня освіта (Історія) факультету управління, адміністрування та інформаційної діяльності. А. Акчебаш ознайомила здобувачів зі змістом академічної доброчесності, засадничими принципами її реалізації.

22 грудня 2021 р. першокурсники стали учасниками онлайн-конференції «Академічна доброчесність: принципи та правила доброчесної поведінки у вищій освіті», організованої за ініціативи начальника навчально-методичного відділу Алли Погорєлової. Спікером заходу виступив доцент кафедри історії та методики її навчання Віктор Дроздов, який ознайомив студентів із політикою академічної доброчесності ІДГУ, досвідом участі в проєктах SAUIP (Проєкт сприяння академічній доброчесності в Україні) та Academic IQ (Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти). Здобувачі дізнались про принципи і правила академічної доброчесності, норми законодавства з академічної доброчесності та відповідальність за її порушення. Значну увагу було приділено запобіганню академічному плагіату як одному з найбільш поширених проявів академічної недоброчесності.

Наприкінці заходу усі здобувачі вищої освіти першого курсу підписали зобов’язання про дотримання Кодексу академічної доброчесності ІДГУ. Першокурсники відзначили, що академічна доброчесність є гарантією якості освіти, важливим чинником сумлінного і чесного навчання.

Альона Акчебаш, викладач кафедри історії та методики її навчання,
Богдан Морару, здобувач І курсу

марафон
марафон
марафон
марафон
Поширити