Екскурсія виставкою «Дунай найвеличніша з річок»

Дунайське пароплавство

22 вересня студенти-історики другого та третього курсів відвідали Музей історії ПрАТ «Українського Дунайського пароплавства». Захід було організовано викладачем кафедри історії та методики її навчання Альоною Акчебаш та проведено з нагоди святкування 431-ї річниці з дня заснування міста Ізмаїлу.

Відвідувачів гостинно зустріла завідувачка музею Елла Польова. Під час екскурсії студенти ознайомилися з етапами розвитку Дунайського пароплавства від найдавніших часів до сучасності, іменами людей, які сприяли становленню і розвитку порту. Цікавими виявилися документи і фотографії, карти, моделі теплоходів, газети і плакати, особисті речі ветеранів пароплавства. Екскурсовод розповіла про предмет гордості музею – перше видання Лоції Чорного моря (1851 р.), оригінальні суднові речі XIX-XX ст. та колекцію якорів різних епох і типів.

Екскурсія була не тільки пізнавальною, а й корисною. Елла Сергіївна надала студентам можливість постояти за штурвалом і відчути себе справжніми капітанами а також моряками, які вміють вправно зав’язувати морські вузли, передавати інформацію за допомогою різноманітних технічних засобів.

Дякуємо працівникам Музею історії ПрАТ «Українського Дунайського пароплавства» за гостинність, чудову атмосферу й професіоналізм, а особливо Еллі Сергіївні Польовій.

Альона Акчебаш,
викладач кафедри історії та методики її навчання

Дунайське пароплавство
Дунайське пароплавство
Поширити